Projecten

Waterwerken: betonnen beelden van Ruud Kuijer

Waterwerken omvat een serie van zeven betonnen beelden langs het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht, gemaakt door kunstenaar Ruud Kuijer.

Aanpak
‘Beton is krachtig en aanwezig. Een prachtig materiaal om mee te werken.’ Aldus Ruud Kuijer. Maar dat deze beelden er kwamen was alleen mogelijk dankzij een hiervoor geselecteerde superplastificeerder.

Konzerncentrale HeidelbergerCement - Heidelberg

Voor de borstweringen op de begane grond moeten elementen gefabriceerd worden die vorstdooizoutbestand zijn. De opdrachtgever stelt extreem hoge (visuele) eisen aan de elementen.

Aanpak
Door gebruik te maken van speciale luchtbelvormers wordt een verhoogde weerstand tegen de achteruitgang door blootstelling aan vorst-dooicycli bereikt. Er zijn geen kleurverschillen, de elementen ogen perfect en er wordt een extreme mate van vorstdooibestandheid gerealiseerd.

Montevideo (Conovation)

De wanden van de Montevideo toren aan de Wilhelminapier in Rotterdam werden tot en met de 27e verdieping gestort met zelfklimmende
wandkisten. De mortel werd met betonpomp en leidingsysteem in de kern van het gebouw omhoog gepompt. De vloerenploeg volgde drie tot vier verdiepingen lager. Met deze techniek kon in ëën week een complete verdieping gerealiseerd worden.

DoDo A2 te Utrecht (Cugla)

Bij Leidsche Rijn wordt de A2 overkapt. Vermindering van het verkeersgeluid en verbetering van de luchtkwaliteit zijn daarbij belangrijk. In verband met de veiligheid worden aan deze constructie
hoge eisen gesteld. Cugla heeft in samenwerking met de aannemingscombinatie gezorgd voor een praktische en gedegen oplossing die voor de aannemer gemak en tijdwinst oplevert. Op de betonmortelcentrale wordt de unieke combinatie van superplastificeerder en kunststofvezel aan de betonmortel toegevoegd. Deze oplossing zorgt er met name voor dat wordt voldaan aan strenge
eisen gericht op brandveiligheid.

Vereniging van fabrikanten en leveranciers van hulpstoffen voor mortels en beton.